Uncategorized

Hvorfor bruke Google Analytics?

Hei! Da er vi i gang med siste del av emnet Digital Markedsføring, og i denne delen er det Marius som skal undervise oss. Siden jeg startet med dette kurset i høst har vi vært gjennom veldig mye, og det har vært en annerledes måte å lære på. En av tingene vi har lært om dette semesteret er verktøyet Google Analytics.  I dette innlegget skal jeg derfor gå nærmere inn på hvordan man kan konfigurere Google Analytics.

Hva er Google Analytics?

¨Google Analytics er en gratistjeneste fra søkemotorfirmaet Google som generer detaljert statistikk om besøkende til en nettside¨ (Kilde: Wikipedia) . Dette verktøyet blir ofte brukt av markedsførere da det gir en innsikt i trafikken på nettsiden. Ved å ha tilgang til dette kan et slikt verktøy hjelpe deg med å forbedre din nettside. Du kan for eksempel se hvem som besøker nettsiden, hva de som besøker nettsiden ser på, og hvilke sider som gjør mest salg. På denne måten kan man enkelt gjøre endringer som fører til flere besøkende. Google Analytics er gull verdt for alle som ønsker å kontrollere og forbedre nettsiden sin på en effektiv måte.

 Hvordan bruke Google Analytics?

For å kunne ta i bruk Google Analytics må du starte med å opprette en Analytics konto. Etter at kontoen er opprettet må du legge inn hvilket område du holder til i, og hvilket område du eventuelt skal selge til. Videre må du konfigurere en rapporteringsvisning. Rapporteringsvisningen skal hjelpe deg med å opprette filtrerte perspektiver for dataene dine, for eksempel alle data bortsett fra bedriftens interne IP-adresser, eller alle data som er tilknyttet en bestemt salgsregion (Kilde: Google Support). For å samle inn dataene dine må du til slutt ta i bruk sporingskoden som er på nettsiden, og legge denne inn Google Analytics.

Gjerne sjekk ut denne videoen som enkelt forklarer de første stegene, når du tar i bruk Google Analytics.

Implementere Google Analytics til nettsiden din

I forbindelse med denne bloggen har jeg tatt i bruk Google Analytics. Ved å implementere dette på studentbloggen har jeg hatt muligheten til å følge med på hvilke innlegg som har blitt mest lest, og hvilke innlegg som har trengt mer oppmerksomhet, og endret innleggene deretter. I tillegg la jeg merke ved hjelp av Google Analytics at innleggene som ble delt på LinkedIn, fikk flere lesere enn innleggene som jeg ikke delte. Jeg får dermed konkludert at det lønner seg å dele innelggene på LinkedIn, dersom jeg vil ha flere besøkende på bloggen.

Fordeler ved å bruke Google Analytics

Det er mange fordeler ved å bruke Google Analytics. Som nevnt ovenfor er kanskje den største fordelen at du får innsikt i hvem som besøker nettsiden din, og hvor denne trafikken kommer fra. Informasjonen du får kan hjelpe deg med å kartlegge blant annet hvilken målgruppe som besøker nettsiden din. Funksjonen for å måle konverteringer gjør det også mulig å sortere de ulike besøkende i målgrupper. Når målgruppene er definert kan du foreta endringer på produktene og/eller nettsiden ut i fra hvilken målgruppe som besøker nettsiden mest. På denne måten er mulighetene store for at besøkstallet øker.

Google Analytics gir deg også mulighet til å se hva de besøkende gjør inne på nettsiden. Du kan blant annet finne ut av hvor langt de scroller ned på siden, hva som leses mest, og hvor mye tid det i snitt brukes på hver side. Dette gir deg kontroll over hva de besøkende engasjerer seg i, og hva som ikke er like interessant.

En siste fordel er at det er helt gratis å bruke Google Analytics. Faktisk er det verdens mest brukte analyseverktøy for markedssjefer, webredaktører og kommunikasjonsansvarlige.

-Sandra

Kilder:

Wikipedia.org , https://no.wikipedia.org/wiki/Google_Analytics

Google Support, https://support.google.com/analytics/answer/1008015?hl=no

Coretrek.no, https://www.coretrek.no/aktuelt/fagstoff/fem-grunner-til-hvorfor-du-burde-bruke-google-analytics

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *