Uncategorized

Refleksjonsnotat – Planlegging og lansering av nettbutikk

Som en del av eksamensoppgaven har vi i denne bolken planlagt og lansert en egen nettbutikk. Vår nettbutikk heter aringnorway.com, og her selger vi trendy akrylringer. I dette refleksjonsnotatet skal jeg fortelle om hele prosessen fra start til slutt.

Fra idé til konsept

På det første møtet jeg og gruppen min hadde begynte vi raskt å reflektere rundt oppgaven. Vi brukte mye tid på å finne ut hvilket produkt vi ville selge. Det kom mange ulike forslag opp, noen bedre enn andre. Vi alle var enige fra start at vi skulle bruke dropshipping i første omgang, rett og slett fordi det gjorde det enklere da vi slipper å holde et eget varelager og håndtere logistikk selv. Etter mye leting rundt på diverse nettsider kom vi til slutt frem til at akrylringer fra AliExpress var en god idé. Akrylringer er veldig trendy for tiden, og vi fant fort ut at det er nesten ingen butikker eller nettbutikker i Norge som bare fokuserer på denne type ringer. Dette gjorde det enklere for oss å ta en beslutning, da vi visste at disse ringene allerede er attraktive, i tillegg til at det er lite konkurranse på markedet.

Neste oppgave var å finne ut navn på nettbutikken. Dette ble en større utfordring enn vi forventet fordi mange av navnene var opptatt. Etter litt frem og tilbake havnet vi på ¨Aringnorway¨. Med dette navnet viste vi klart og tydelig at vi er en norsk nettside, og det kommer også tydelig frem i navnet at vi selger ringer. Da navnet var bestemt var det på tide å kjøpe domene, og lage diverse brukere til sosiale medier.

OKR – Nøkkelen til suksess

Etter at vi hadde bestemt oss for hvilket produkt vi skulle selge, og hva vi skulle hete, startet vi raskt med planleggingen. Vi visste at vi hadde mye jobb foran oss og derfor startet vi med å sette en målsetning og delmål. Dette kalles også for OKR.

OKR står for Objective, Key Results. OKR er et enkelt styringssett som knytter målene til selskap, team og medarbeidere sammen for å omsette strategi i målbare resultater. OKR prosessen benyttes for å sette høye mål, sikre kontinuerlig fremdrift og holde fokus på de viktigste aktivitetene til enhver tid. (Inevo, Karl Philip Lund).

Vi hadde allerede hatt mye om OKR i forelesninger, så vi var klar over at dette ville bli en viktig del av prosessen med å starte opp nettbutikken. Vi snakket litt frem og tilbake, og kom til slutt frem til følgende målsetning (objective) og 4 key results som vi følte passet bra til oss i første kvartal.

Objective: Vår målsetning er å opprette en nettbutikk som har dominerende brukervennlighet ovenfor kunder og søkemotorer på tvers av alle enheter. Samtidig ønsker vi å få en stor rekkevidde i sosiale medier. Dette er objectives vi ønsker å nå første kvartal etter lansering.

KR1: Få 95% fornøyde kunder i kjøpsprosessen (8/10)

  • Etter et kjøp vil kunden få muligheten til å rangere hvordan kjøpsprosessen fungerte med å trykke på 1 av 3 ansiktsuttrykk, , , . Det vil være mulighet for å gi en kort tilbakemelding også.

KR2: Oppnå 95% Google PageSpeed score på mobil (7/10) Google har mobil first.

  • Her må vi ha best mulig for at google skal bli fornøyd. Dette vil være viktig når Google kommer med Core Web Vitals.

KR3: Få 500 nye følgere på Instagram (8/10)

  • Instagram er en av de største og mest populære plattformene, derfor har vi valgt å benytte denne plattformen for å markedsføre vår nettbutikk. I løpet av semesterslutt har vi som mål oppnå 500 følgere på Instagram. Dette skal vi gjennomføre ved å be alle som har kjøpt om å følge oss på Instagram, kjøre konkurranse og jungeltelegraf.

KR4: Samle inn 200 e-postadresser til markedsføring (9/10)

  • Når en kjøper et produkt ønsker vi å at de skal godta nyhetsbrevet vårt. Ulike konkurranser

Det var ikke før vi laget OKR mål i sammenheng med nettbutikken jeg virkelig forstod viktigheten av det. Det er deilig å vite at man har noen mål å gå etter, noe som også er hensikten med OKR. I tillegg til disse OKR målene som vi brukte på eksamensoppgaven, skulle vi egentlig rapportere ukentlige OKR mål i Basecamp. Dette var for å se progresjonen på arbeidet. Jeg må helt ærlig innrømme at vi ikke var så flinke til å oppdatere disse målene ukentlig. Grunnen til dette var fordi vi følte at de målene vi endelig hadde satt, var de målene vi ville følge, og det er disse målene vi fremdeles har ambisjoner om å nå i første kvartal. Når disse OKR målene er nådd, vil vi lage nye mål som vil passe bedre jo lengre vi kommer i prosessen.

Nettbutikken

Da vi skulle komme i gang med selve nettbutikken hadde jeg ingen anelse om hvordan man i det hele tatt oppretter en slik nettside. Vi var veldig heldige da vi hadde fått en på gruppen som allerede hadde laget en nettbutikk tidligere. Han tok oss med i prosessen, og viste oss hva som må gjøres for å få til en bra nettside. Vi bestemte oss for å bruke WordPress istedenfor Shopify. Grunnen til dette var fordi på WordPress har man friere tøyler når det kommer til blant annet redigering + en plugin for dropshipping. Vedkommende hadde også en server som gjorde at nettsiden vår ble ekstremt rask.  Nettsiden vår scorer 100% (datamaskin) og 99% (mobil) i Google PageSpeed. Dette betyr også at KR2 målet vårt allerede er nådd.

Når det kommer til nettbutikkens utseende, ble vi raskt enige om at vi ville ha et klassisk og rent design. Vi ville bruke farger som sto i stil med ringene, og ha fine bilder av dem. Det var også stort fokus på at nettbutikken skal være enkel å finne frem på, samtidig som den skulle se ryddig ut. Grunnen til at dette var viktig for oss er fordi førsteinntrykket har mye å si for at en potensiell kunde skal bli værende på nettbutikken (dersom du vil lese mer om dette kan du sjekke ut mitt tidligere blogginnlegg ¨hvordan vurdere en nettbutikk¨ . Dette føler jeg at vi fikk til relativt bra da jeg syntes vår nettbutikk ser attraktiv og ryddig ut.

I tillegg til designet kom en på gruppen med forslag til navn på kolleksjonene, og ringene vi skulle selge. Forslaget som kom var at kolleksjonene skulle være inspirert av norske strender. Dette ble vi fort enige om at var en god ide da det passet godt til vårt konsept. Vi ville at forbrukerne skulle vite at vi er en norsk nettbutikk, og hva er vel bedre enn å bruke den fine norske naturen som inspirasjon?

Markedsføring og salgsstrategi

Vi valgte å bruke sosiale plattformer til å markedsføre oss, og da hovedsakelig Instagram. Instagram er en veldig populær plattform som alle på gruppen var godt kjent med. Derfor tenkte vi at Instagram ville være perfekt å benytte til å markedsføre vår nettbutikk. I tillegg til Instagram ønsket vi å benytte flere populære plattformer som Tik Tok og Facebook, samt. Google og e-post som en del av markedsføringen. Det er også gjennom disse plattformene vi vil drive flest mulig salg.

Utfordringer og konklusjon

Hele prosessen fra en idé til lansering av nettbutikk har vært veldig interessant. Jeg føler vi har jobbet godt sammen som team, og alle bidro. Vi hadde veldig få utfordringer underveis, noe som jeg er ekstremt takknemlig for. De største utfordringene vi hadde var rett og slett å finne et navn, i tillegg til at det var litt utfordrende å finne tidspunkt hvor alle kunne møtes. Rett før vi skulle levere inn eksamen, dukket det også opp et problem med lanseringsvideoen vi skulle laste opp. Et av klippene i videoen ville ikke vises da vi lastet dette opp på You Tube. Vi prøvde flere ganger, prøvde ulike løsninger, men ingenting fungerte. Allikevel fikk vi frem lyden i dette klippet. Vi ble derfor enige om at lyden i klippet er det viktigste, og lot videoen være slik. Utenom dette gikk alt kjempe bra i mine øyene.

Jeg er veldig glad for at jeg har lært om OKR, da dette er et godt disponert styringssett som jeg vet jeg kommer til å få bruk for senere. Nå er eksamen levert og jeg føler innsatsen fra alle i gruppen har vært bra. Det er kult å se at vi har fått til en velfungerende nettbutikk, og jeg ser frem til å se hvordan det går med nettbutikken videre etter eksamen. Alt i alt har denne siste måneden vært interessant og litt stressende, men mest av alt kunnskapsrik.

-Sandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *