Uncategorized

Hvordan bygge opp en merkevare

Dette innlegget er originalt skrevet av Hiten Shah. Innlegget er opprinnelig av engelsk tekst, men vi har fått i oppgave denne uken å oversette og forbedre innlegget. Dersom du ønsker å lese originalen finner du den her.

I Leo Widrich sine første måneder som medstifter av Buffer, skrev han to til tre gjeste blogginnlegg hver dag. Han begynte i selskapet i januar 2021, og når april kom, hadde han fått merkevaren deres omtalt i over 100 blogger. Etter ni måneder, hadde selskapet registrert over 100 000 brukere.

Folk kaller det Leo for ¨innholdsmarkedsføring¨, ¨kundekjøp¨, og ¨å gjøre ting som ikke skaleres¨,  men det går glipp av det større bildet.

I løpet av ni korte måneder klarte Leo å bygge opp Buffer til en meningsfullt merke!

 Viktigheten av en merkevare

¨Du bygger et varemerke når du har kommet deg inn i menneskets hode¨

Amazon sitt varemerke er et godt eksempel på dette. De har klart å skape et varemerke som er vanedannende. De har altså kommet seg inn i menneskets hode. Når vi tenker på å kjøpe nesten hvilket som helst produkt, er vår første tanke å gå på Amazon å finne den laveste prisen. Jeg vet at jeg kan åpne appen på mobiltelefonen, trykke et par ganger, så vil produktet være hos meg om et par dager.

Den første perioden vil det å bygge en merkevare bety at du begynner å få direkte besøkende som ikke er påvirket av andre attributter til nettsiden din. Disse folkene besøker akkurat din nettside fordi du allerede ligger i deres bakhode. De hadde en tanke, og siden du allerede ligger i deres bakhode, førte det til at de besøkte din nettside først. På lengre sikt betyr dette at merkevaren din vil spre seg. Folk som allerede har din merkevare i bakhode, vil starte å anbefale deg til venner og bekjente. Det er nettopp derfor det er viktig å bygge merkevaren din, og for å få til dette trenger du to ting: nyheter og repetisjon

.Nyhet

Nyhet: se verdien av å være ny, original eller uvanlig.  

Siden 1999 har 37signals blogget om hva de gjør, hvorfor de gjør det, og hvordan de tenker å bygge sin virksomhet. Dette var en veldig uvanlig ting å gjøre på den tiden. Det var ingen andre som delte hvordan de balanserte det å bygge merkevarene sine med rådgivning, eller hvordan de gjorde A / B – tester for SaaS-virksomheten.

¨Vi vil dele alles markedsføringsanalyseinnhold, så lenge det var av høy kvalitet og genuint nyttig.¨

Vår Twitter – konto ble et sted for markedsførere hvor de kunne lære mer om analyser. Twitter – kontoen vokste med årene til 200 000 + mennesker, hvor alle var 100% organiske, uten at vi brukte en eneste krone på det. Dette klarte vi ved at vi definerte merkevaren vår som en nyttig merkevare.

¨Hvordan gjøre det bra på Twitter, med eller uten Buffer.¨

Over tid la de til flere nyheter i merkevaren som førte til at de skilte seg mer ut med deres vitenskapelige tilnærming til lykke og produktivitet, samtidig som de hadde en radikal tilnærming til selskapets åpenhet. De var i stand til å holde den nyheten frisk og få den til å vare, på bakgrunn av at den kom fra et autentisk og ekte sted.

For å bygge et merke, kan du ikke bare snakke om nyheter. Du må faktisk sette den i praksis og skape en ny opplevelse for mennesker.

Flere nyheter ble lagt til i deres merkevare. Dette førte til at de skilte seg ut ev at de hadde en vitenskapelig tilnærming til lykke og produktivitet. Samtidig hadde de en radikal tilnærming til åpenheten i selskapet. De var i stand til å holde den nyheten frisk og få den til å vare, på bakgrunn av at den kom fra et autentisk og ekte sted.

Det holder nemlig ikke bare å snakke om en nyhet når du bygger en merkevare, du må faktisk sette nyheten ut i praksis.

Repetisjon

For å skape en plass i hjernen til noen, må du først komme i hode på dem og sørge for at du er der for å bli. Du trenger å repetere helt til de ikke klarer å glemme deg.

«Innholdet i «innholdsmarkedsføring» er nøkkelen her:

Innholdet kan være en Tweet, et Facebook-innlegg, et blogginnlegg eller noe som kan produseres og distribueres gjentatte ganger.

Kraften til innholdet er at det kan skaleres, både når det gjelder det uendelige antallet mennesker som kan konsumere et enkelt innhold, og de utallige måtene innholdet kan pakkes og produseres på. Den skalaen er det som skaper repetisjon som gjør merkevaren.

Når Leo snakker om sin bloggstrategi for gjestene, understreker han viktigheten av å «velge kvantitet fremfor kvalitet». Sett annerledes:

Folk overvurderer ofte stoffets substans og undervurderer merkevaregjentagelsen

Leo holdt stoffet smalt og sentrert helt og holdent hvordan man gjør det bra på Twitter. Han satte fokus på repetisjon og la ut over 150 gjesteposer, og det var det som gjorde Buffer til en autoritet på de beste måtene å bruke Twitter.

På Quick Sprout bygde vi et merke gjennom min medstifter Neil Patel. De satte nesten identiske bilder av ansiktet til Neil Patel på forsiden, på siden på bloggen, på Twitterkontoen hans og på hans personlige nettsted samt flere steder. All den repetisjonen legger opp til å gjøre et minneverdig inntrykk og skjære ut en plass i folks hoder.

Andre eksempler på repetisjon som bygger merkevaren

Hos AdEspresso drikker hvert lagmedlem espresso av de samme koppene. De bruker også de samme bildene på tvers av Facebook – og Twitter profilene sine.

Medstifter Armando Biondis forklarer at «frekvensen med lav intensitet om bygger merkevaren og tillit», han krediterer dette på bakgrunn av at de gikk fra 0 til 1 million dollar i årlig rekruteringsinntekt.

På ReadMe legger de «uggleoppstartmaskoten» sin overalt på nettstedet, de bruker den i alle SoMe-kanaler og når de kommuniserer med kunden, samt at de har den overalt på kontoret. De gjør det også morsomt.

Den beste måten å bygge et merke på begynner med deg

Når du begynner fra ingenting, er du det beste merket du kan bygge for din virksomhet. Dette er «lekeboken» som fikk folk som Jason Fried, Neil Patel og Leo Widrich til å bygge både personlige merker og selskapets merkevare fra bunnen av.

  • Nyhetene er basert på det som inspirerte deg til å starte virksomheten
  • Tidlig i fasen er repetisjon lett fordi du kan rette det mot deg selv og din historie slik du ønsker. Folk liker historier, og de vil alltid høre om hvorfor du startet virksomheten din.

Når du gjør det, vil du samle den kollektive stammen rundt deg, og du vil begynne å ta en plass i folks hoder. Gjennom repetisjon og opprettholdelse av nyhetene kan du skjære ut større og større plass i folks hoder.

Før du vet ordet av det, tenker folk atferdsmessig på deg og din virksomhet. Fordi de tenker på deg, snakker om deg og deler produktene dine med vennene sine.

Å bygge et merke handler om mer enn å gi ut gratis «swag» med logoen din. Det handler om å lage historier. Produktet og firmaet ditt eksisterer for å gjøre jobber for kundene dine og hjelpe dem med å lykkes.

Det er flere verktøy og produkter i SaaS i dag enn noen gang før. For hver jobb som trenger å gjøres, er det mange verktøy som fyller plassen. Til syvende og sist er merkevaren din det som skiller bedriften og produktet ditt i hode til kundene dine. Merkevare er det du trenger å fokusere på for å kunne konkurrere i dagens overfylte markeder.

Kilder:

– https://hitenism.com/build-brand/?fbclid=IwAR27ZRE-AAie5AY02a-vw-2C6pJ6FLiq8F6z72lW91APXDae8McC8YUdCDg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *