Uncategorized

H&M på sosiale plattformer

Hennes & Mauritz bruker i dag mange ulike plattformer for å nå ut til kundene sine. Som vi vet er de en stor virksomhet, og har butikker over hele verden. De er kanskje en av de største innen tekstilindustrien. Dermed er det også viktig at virksomheten bruker de riktige plattformene for å markedsføre seg. I dagens innlegg skal vi se nærmere på akkurat dette. Hvilke sosiale kommunikasjonsplattformer er de mest relevante for Hennes & Mauritz? Hvordan kan virksomheten utnytte de sosiale plattformene på best mulig måte? Og er det noen utfordringer som er knyttet til måten Hennes & Mauritz markedsfører seg på?

Sosiale plattformer

I likhet med mange andre i klesindustrien, bruker Hennes & Mauritz sosiale medier i stor grad til å markedsføre sitt varemerke. Du finner virksomheten i de fleste sosiale kommunikasjonsplattformene. Blant annet Youtube, Twitter, Facebook og Instagram, som anses å være de største sosiale plattformene i dag. I tillegg har de utviklet en egen app hvor brukerne kan få eksklusive tilbud og kuponger, samle opp poeng og bestille produkter. Hennes & Mauritz har uten tvil gjort seg synlige på sosiale plattformer, og dette skaper god markedsføring på mange måter.

For det første når virksomheten ut til ekstremt mange ulike kundegrupper ved å bruke sosiale plattformer som en del av markedsføringsstrategien. Dette er fordi sosiale medier er blitt en stor del av hverdagen til veldig mange. De fleste av oss er bare et tastetrykk unna sosiale medier, og dette skaper mange fordeler. Blant annet kan det bidra til at kundene lærer å kjenne virksomheten bedre. Både på Twitter, Facebook, Youtube og Instagram kan kunder sende direktemeldinger til Hennes & Mauritz. De kan også kommentere på diverse innlegg, og deretter få svar fort på eventuelle spørsmål. Ved at virksomheten engasjerer seg og svarer på spørsmål fra kunder, bidrar det til å vinne tillitt hos sine kunder, noe som kan gi dem en markedsfordel i forbrukermarkedet.

Bildet er hentet fra Scenefolk.no

En annen ting som er en stor fordel ved bruk av sosiale plattformer i markedsføringsstrategien, er at det er kostnadseffektivt. I prinsippet koster det ingenting å bruke sosiale medier, i motsetning til for eksempel en reklame på TV. For Hennes & Mauritz som var et forholdvis kjent varemerke før sosiale medier ble en stor del av hverdagen, har de klart å bygge opp store plattformer. På Instagram har de for eksempel per dags dato 36,7 millioner følgere. Noe som betyr at alle disse menneskene får med seg det Hennes & Mauritz markedsfører på denne kanalen, uten at virksomheten i prinsippet har betalt en krone for det. Det finnes også muligheter for sponsede innlegg på de fleste sosiale plattformer. Her må virksomheten betale en sum, for at brukere som ikke følger virksomheten på sosiale medier, allikevel får innlegg opp i deres ¨feed¨.

 En annen type markedsføring

En kjent strategi for mange i klesindustrien er å bruke såkalte influensere, kjente personer og kjente varemerker som en del av markedsføringen. Hvis vi skal ta for oss et eksempel, har Hennes & Mauritz blant annet hatt en egen kolleksjon med den kjente designeren Giambattista Valli, der Tv-personlighet og modell Kendall Jenner fremmet kolleksjonen. Det samme har Hennes & Mauritz gjort med flere andre kjente designere og varemerker. Nylig har de hatt et samarbeid med det amerikanske jeans-merke Lee, hvor klærne også er mer bærekraftig.

Bildet er hentet fra Teenvogue.com

Ved at Hennes & Mauritz inngår slike samarbeid med ulike kjente personer og varemerker, vil det føre til at virksomheten når ut til en mer spisset målgruppe. For eksempel om du er en person som liker Kendall Jenner, er det stor sannsynlighet for at du sjekker ut kolleksjonen som Kendall er en del av. En annen ting som skaper fordeler ved denne typen markedsføring, er at det danner seg en form for tillitt hos forbrukerne. Ved at Hennes & Mauritz bruker troverdige kilder til å anbefale et produkt, bekrefter det for forbrukerne at produktet er verdt å kjøpe.

Bildet er hentet fra Hm.com

Utfordringer

Selv om både sosiale kommunikasjonsplattformer, bruk av kjente personer og varemerker er utelukkende bra markedsføring, kan det dukke opp noen utfordringer. En av utfordringene er at det er viktig å holde styr på de ulike plattformene som virksomheten velger å bruke. Om det er noen misfornøyde kunder, kan fort denne misnøyen spre seg til andre plattformer. Et eksempel på dette er influenser Anniken Jørgensen som gikk hardt ut mot Hennes & Mauritz på Instagram. Mange har fått med seg denne krangelen på sosiale medier, og det tok ikke lang tid før det ble startet opp kampanjer på Facebook som gikk imot Hennes & Mauritz, samtidig som det ble store oppslag i avisene.

I tillegg til dette er det også viktig å passe på at det virksomheten markedsfører er rett. Hennes & Mauritz fikk blant annet kritikk fra Forbrukertilsynet for ulovlig miljømarkedsføring. Om du vil lese mer om dette kan du sjekke ut mitt forrgie innlegg her. Det er også viktig for Hennes & Mauritz å tenke på at de skal velge riktig person eller riktig varemerke til å markedsføre for deres produkter. Dersom feil person blir valgt, kan konsekvensene ende opp med at virksomhetene og produktene får negativ kritikk, og dette kan ødelegge virksomhetens rykte.

Konklusjon

Mulighetene er mange på sosiale medier, og Hennes & Mauritz bruker plattformene flittig på mange måter. De bruker det til å markedsføre sine produkter, engasjere seg i klima og bærekraft, og samtidig får de en nærere relasjon til kundene. Som nevnt tidligere er Facebook, Twitter, Youtube og Instragram de største sosiale plattformene vi har i dagens samfunn. Hennes & Mauritz har kontoer på alle disse plattformene, og dermed holder de seg relevante, og de når ut til mange målgrupper. På denne måten fanger de mange mennesker, og slik type markedsføring  ser vi blir mer og mer viktig for bedrifter fremover.

 

Kilder

Hans hos Effekt Digital. Effektdigital.no ¨7 grunner til hvorfor sosiale medier er lønnsomt for din bedrift¨. Lesedato: 16.03.2021 https://info.effektdigital.no/blogg/7-grunner-til-hvorfor-sosiale-medier-er-l%C3%B8nnsomt-for-din-bedrift

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *